Werken bij Edwinlogin 29 maart 2023

Werken bij Lodewijck Groep

Een frisse blik op Ruimtelijke Ordening, Bestuursrecht & Omgevingsrecht

Lodewijck Groep is een specialistisch, juridisch bureau in de Ruimtelijke Ordening, Bestuursrecht en het Omgevingsrecht en biedt strategisch advies en inhoudelijke ondersteuning. Van meerdere gemeenten en omgevingsdiensten is Lodewijck Groep ‘preferred supplier’ voor de inhuur van juristen op locatie. Daarnaast geven onze juristen onafhankelijk juridisch advies aan onze opdrachtgevers vanuit onze adviespraktijken te Schiphol-Rijk en Zwolle. Ook voor het outsourcen van dossiers ben je bij Lodewijck Groep aan het juiste adres.

1
Adviespraktijk

Vanuit onze adviespraktijken te Schiphol-Rijk en Zwolle adviseren wij overheden (gemeenten, ministeries, provincies, omgevingsdiensten) en private opdrachtgevers (projectontwikkelaars, initiatiefnemers, bouwondernemingen, advies- en ingenieursbureaus, architectenbureaus) over alle aspecten van ruimtelijke ordening en het omgevingsrecht. Wij maken enkelvoudige en complexe ruimte- & omgevingsvraagstukken in- en overzichtelijk. Samen bedenken we oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse vragen, eisen & wetgeving. Oplossingen waar anderen op voort kunnen bouwen.

2
Detachering

Onze juristen, planologen en stedenbouwkundigen vervullen detacheringsopdrachten op locatie voor gemeenten, provincies en omgevingsdiensten. Dit biedt onze opdrachtgevers extra capaciteit voor specifieke vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening & omgevingsrecht, bestuursrecht en privaatrecht. De experts van Lodewijck Groep zijn flexibel in het invullen van opdrachten op locatie en nemen waar nodig de regie in handen. Lodewijck Groep bekijkt de vraagstukken vanuit een onafhankelijk, breder perspectief, omdat onze experts de problematiek en cultuur van onze opdrachtgevers begrijpen.

3
Outsourcing

Wij zien een toenemende vraag vanuit gemeenten en overheidsinstellingen om de afhandeling van dossiers aan ons uit te besteden. Onze juridische projectteams nemen de behandeling van het begin tot het einde uit handen voor zowel de inhoud als het proces. Gemeenten kunnen bij Lodewijck Groep terecht voor de behandeling van één complex dossier tot de zogenaamde bulk aan dossiers. Door gebruik te maken van de expertise van Lodewijck Groep zijn gemeenten verzekerd van snelle afhandeling van (achterstanden in) dossiers. Denk aan: behandeling van bezwaarschriften, planschade, handhavingsdossiers en Woo-verzoeken.

Waar wij voor staan

‘Met een frisse blik samen werken aan de toekomst van onze leefomgeving’

Door onze jarenlange ervaring als partner van overheden en private partijen op alle vlakken van het omgevingsrecht en ruimtelijke ordening, weten we waarin wij het verschil kunnen maken. Onze medewerkers zijn gepassioneerd bezig met hun vak en passen up-to-date kennis en kunde toe. We kijken altijd verder dan de gebaande paden en zoek naar efficiënte oplossingen waar alle betrokken partijen baat bij hebben.

Het team van Lodewijck Groep bestaat uit een gezonde mix van professionals met ruime ervaring in het vakgebied en jonge talenten die aan de start staan van hun carrière. Zo zorgen we voor een uitstekende balans op de werkvloer. Hierbij staat het delen van kennis en ervaring centraal. Iets waar onze opdrachtgevers van meeprofiteren.

litho-800x950-clone-1-ph
Lodewijck Groep - ontwikkeling
Up-to-date kennis & kunde
Aandacht voor ontwikkeling

Vanuit Lodewijck Groep wordt er veel tijd geïnvesteerd in onderlinge samenwerking en het up-to-date houden van kennis. Zo worden er met regelmaat kennis- en netwerkbijeenkomsten georganiseerd om alle betrokken medewerkers te blijven boeien en binden en blijven we fris in het hoofd. Samenwerken, kwaliteit, deskundigheid, professionaliteit, flexibiliteit en betrokkenheid staan centraal binnen Lodewijck Groep.

We hebben je veel te bieden

Samen maken we het verschil voor onze toekomstige leefomgeving

sollicitatieprocedure
Sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure geeft je inzicht in het gehele traject van het reageren op een vacature tot het ondertekenen van je contract. Wel zo transparant! Tijdens de stappen verzamelen we zoveel mogelijk informatie over elkaar, zodat we samen goed kunnen besluiten of er een match is.

arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden

Lodewijck Groep is een niet-hiërarchische werkomgeving met een platte structuur en een open-deur beleid waarin je jezelf maximaal kunt ontwikkelen binnen kleine teams in een collegiale, informele sfeer. Vanaf dag één werk je aan uitdagende cases. We hebben je, naast een mooi salaris, veel te bieden!

maatschappelijk betrokken
Maatschappelijk betrokken

De maatschappelijke betrokkenheid van Lodewijck Groep is niet alleen verankerd in de inhoudelijke processen van ons werk, maar ook in de verantwoorde manier waarop wij zakendoen en de omgang met onze medewerkers, klanten en de gemeenschap.

Met recht deskundig

De specialistische kennis van onze professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, omgevingsrecht en bestuursrecht wordt door onze opdrachtgevers enorm gewaardeerd.

Onze klanten kunnen bouwen op onze deskundigheid. We hebben de afgelopen jaren keer op keer onze toegevoegde waarde bewezen. Wij zijn er dan ook trots op dat diverse gemeenten, waaronder Zaanstad, Leiden en Delft, alsmede bouwondernemingen en projectontwikkelaars, waaronder Van Wijnen, Thunnissen Ontwikkeling en MEER Vastgoed, tot onze klantengroep gerekend kunnen worden

Medewerkers aan het woord

litho-800x950-clone-1-ph
Lodewijck Groep - team
Vacatures
Kom jij ons team versterken?

Juristen, planologen, stedenbouwkundigen, adviseurs ruimtelijke ordening, planschade en vastgoed experts: iedereen werkt bij Lodewijck Groep nauw samen om specialistische kennis te delen en alle inhoudelijke en procesmatige aspecten van ruimte- en omgevingsvraagstukken te beantwoorden.

Wil jij samen met onze klanten waarde toevoegen aan de veranderende maatschappij en invulling geven aan onze toekomstige leefomgeving? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer voor een functie bij ons adviesbureau of ga als expert op locatie aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!