Werving en selectie van en door collega’s Edwinlogin 27 januari 2022

Werving en selectie van en door collega’s

In de dagelijkse praktijk ziet Lodewijck Groep dat capaciteit bij gemeenten en schaarste aan professionals op de arbeidsmarkt een actueel probleem is. “Toch blijven we kritisch en zullen we de spreekwoordelijke lat als het gaat om de bekwaamheid van door ons te selecteren professionals niet verlagen”, licht Cees Kraaij toe.

“We zijn vastbesloten om alleen die bekwame en gepassioneerde professionals aan te dragen die echt passen bij de opdracht van onze opdrachtgever. Om de kwaliteit te borgen, werken wij intern vanuit verschillende disciplines (recruitment, relatiemanagement en inhoudelijke vakspecialist) bij het aantrekken, beoordelen en voordragen van geschikte professionals voor onze opdrachtgevers. Vanzelfsprekend is voor ons het schenken van aandacht aan en de interesse in de persoonlijke ambities van de potentiële kandidaat. Ook betrekken we potentiële kandidaten uitgebreid bij het voordrachtproces richting onze opdrachtgever. Zo laten wij de persoonlijke introductie die wij indienen bij onze opdrachtgevers altijd eerst lezen door de kandidaat zelf. Die kan hierop feedback leveren, zodat we een voorstel indienen waar iedereen zich goed bij voelt. Openheid, transparantie en betrokkenheid staan bij ons centraal.”

“We bevinden ons in een tijdperk dat het als werkgever nog belangrijker is om professionals aan je te binden. En voor ons als ‘preferred supplier’ van diverse gemeenten is de uitdaging in de huidige tijd nog groter om professionals te selecteren en hoogwaardige kwaliteit te blijven bieden”, sluit Cees af.

Wil je van gedachten wisselen over dit thema of ben je benieuwd naar wat Lodewijck Groep je te bieden heeft? Neem dan contact met ons op.