Transparantie in recruitment Edwinlogin 23 januari 2020

Transparantie in recruitment

Het werven van talent draait bij Lodewijck Groep rond twee belangrijke waarden: vertrouwen en geloofwaardigheid. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door zo transparant mogelijk te zijn. “Door open en duidelijk te communiceren tegenover onze kandidaten, helpen wij de juiste verwachtingen te stellen, teleurstellingen te voorkomen en een positieve sollicitatie ervaring vorm te geven”, licht Rana Rietveld, Recruitment Consultant bij Lodewijck Groep, toe.

Samen kijken naar volgende uitdaging

Als professionele werkgever haalt Lodewijck Groep voldoening uit het verder helpen van professionals. “Vanuit de feedback die wij ontvangen van kandidaten, merken wij dat wij in onze aanpak het verschil maken ten opzichte van andere bureaus. Bij ons staat de (persoonlijke) ontwikkeling van de kandidaat centraal. Onze missie is kandidaten helpen naar hun volgende stap. Of je nu junior, medior of senior kandidaat bent, we kijken met elkaar naar jouw volgende uitdaging!”, aldus Rana.

Vast contract en ZZP

Als we kijken naar de ontwikkelingen voor 2020 dan ziet Lodewijck Groep een groeiende vraag naar Planologen, Juristen Bezwaar & Beroep Omgevingsrecht, Senior/Medior Juristen Omgevingsrecht, Junior/Medior/Senior Juristen Bestuursrecht, Juristen Handhaving (VTH) en Adviseurs Ruimtelijke Ordening. “Gezien onze prachtige raamovereenkomsten met o.a. de gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Leidschendam-Voorburg en Leiden, kunnen we kandidaten eigenlijk continu plaatsen. We zijn hierbij op zoek naar mensen die hun volgende carrièrestap willen zetten in vaste dienst, maar bieden ook mooie opdrachten voor ZZP’ers.”

Samenwerking met andere bureaus

“Door de huidige schaarste op de arbeidsmarkt, komt het soms voor dat wij de geschikte kandidaat niet per direct beschikbaar hebben voor opdrachtgevers waarmee wij een raamovereenkomst hebben. In zo’n geval werken we soms samen met een ander door ons geselecteerd bureau. We stellen onze opdrachtgever hier altijd van op de hoogte. Door transparant te zijn bij het werven, weten potentiële kandidaten en onze klanten dat Lodewijck Groep eerlijk en professioneel handelt in de sollicitatieprocedures”, sluit Rana af. “Verbinden is ons keyword.”

Wil je eens van gedachten wisselen of Lodewijck Groep jou kan helpen bij je volgende stap in je carrière? Of bent u als opdrachtgever benieuwd naar onze dienstverlening en kandidaten? Neem dan contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak in.