Kai Ellenbroek – Trainee aan het woord Edwinlogin 23 september 2018

Kai Ellenbroek – Trainee aan het woord

Elk jaar start er bij Lodewijck Groep een Traineeship Ruimtelijke Ordening. Het traineeship biedt een combinatie van werken en leren waarbij trainees in een korte tijd worden klaargestoomd voor het werkveld en aan de slag gaan als junior adviseur bij verschillende opdrachtgevers. Lodewijck Groep creëert een intensieve leeromgeving met een hoge mate van betrokkenheid van medior en senior collega’s. Onlangs is er weer een traineeship gestart. Trainee Kai Ellenbroek vertelt zijn ervaring van de afgelopen weken als trainee bij Lodewijck Groep.

“Mijn naam is Kai Ellenbroek en ik volg sinds september 2018 het traineeship van Lodewijck Groep. Na mijn masteropleiding Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen was ik vooral op zoek naar een manier om het beste fundament te leggen voor mijn verdere carrière in de ruimtelijke ordening. Het traineeship van Lodewijck Groep sprak mij daarom meteen aan.
Een intensieve leeromgeving

Het combineren van een interne vakopleiding met het werken aan bestaande adviesopdrachten is een uitstekende manier om jezelf in korte tijd te ontwikkelen. Ik heb inmiddels de cursussen ruimtelijke plannen, bouwplan advisering en planschade achter de rug. De cursussen worden gegeven door collega’s die zich hier in het dagelijks werkveld mee bezig houden. Naast de inhoudelijke aspecten delen ze hun ervaringen. Hierdoor krijg ik een goed beeld van het werkveld waarin ik werkzaam ben.

Ik ben niet alleen bezig met de opdrachten binnen het traineeship. Ik werk binnen de adviespraktijk van Lodewijck Groep mee aan ruimtelijke vraagstukken en opgaven. Onder begeleiding van en in samenwerking met ervaren collega’s leer ik gedurende de adviesopdrachten elke dag bij.

Naast de werkzaamheden binnen de adviespraktijk van Lodewijck Groep is het de bedoeling dat ik, na afronding van het traineeship, in de toekomst gedetacheerd word bij een passende opdrachtgever. Dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn waarvoor ik aan mooie opdrachten kan werken binnen de ruimtelijke ordening.

Ik kan iedereen die op zoek is naar een mooie start van zijn of haar carrière binnen de ruimtelijke ordening het traineeship van Lodewijck Groep van harte aanbevelen. Ik hoop mij de komende tijd te blijven ontwikkelen, een leuke detacheringsopdracht te mogen doen en met plezier werkzaam te blijven bij Lodewijck Groep.”