Tanya van Eck – Ervaringen als Trainee bij Lodewijck Groep Edwinlogin 4 juli 2019

Tanya van Eck – Ervaringen als Trainee bij Lodewijck Groep

Lodewijck Groep organiseert elk jaar het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Het Traineeship start jaarlijks op meerdere momenten en duurt 12 maanden waarin de deelnemers doorgroeien van Trainee naar Adviseur Ruimtelijke Ordening. Dé kans voor talent om de praktijk echt te leren kennen! Een van de deelnemers aan het Traineeship is Tanya van Eck. Tanya vertelt in dit interview over haar ervaringen tot nu toe.

Welke studie heb je gevolgd?

Ik heb de bachelor sociale geografie en planologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik heb daar vooral de planologische vakken gevolgd. Aangezien de focus in deze bachelor vooral op geografie lag, heb ik een minor gevolgd in bestuurs- en organisatiewetenschappen. Verder heb ik de Engelstalige master spatial planning gevolgd aan de Radboud Universiteit. Bij deze studie kon je kiezen tussen specialisaties en heb ik de land and real estate planning specialisatie gevolgd. Deze specialisatie richtte zich vooral op de strategieën tussen de grondeigenaar, projectontwikkelaar en de overheid. Daar was het rechtelijk bestuursrecht ook een onderdeel van.

“Als werkgever staat Lodewijck Groep dichtbij en is makkelijk te benaderen. Je voelt je bij dit bedrijf geen nummer. Ze denken met je mee in mogelijkheden en dat vind ik erg fijn.”

Tanya van Eck

Vanwege het persoonlijke contact, de vakinhoudelijke insteek van het programma (niet alleen de proceskant), je maakt kennis met zowel private als publieke casussen, en je krijgt zowel de advieskant als de overheidskant mee. Bij veel bedrijven ligt de focus of op de publieke sector of op de private sector. Bij Lodewijck Groep zijn deze beide belangrijk. Daarnaast ben je bezig met de inhoudelijke kant van de ruimtelijke ordening. Dat spreekt mij erg aan. Tijdens de sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed gevoel bij dit bedrijf. Er is veel persoonlijk contact wat ik als positief ervaar. Ik denk dat je dan meer leert dan dat je bij een groot bedrijf werkt met weinig persoonlijk contact. Ook dat je zowel de advieskant als de overheidskant meekrijgt spreekt me erg aan. Tijdens het Traineeship krijg je de kans om bij een gemeente gedetacheerd te worden en ook daar ervaring op te doen. Als werkgever staat Lodewijck Groep dichtbij en is makkelijk te benaderen. Je voelt je bij dit bedrijf geen nummer. Ze denken met je mee in mogelijkheden en dat vind ik erg fijn.

Wat heb je tot nu toe allemaal geleerd als Trainee?

Hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik heb vooral al veel geleerd over bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen. Je leert tijdens je studie meer van het juridische aspect (wetgeving), maar het vakgebied is breder dan dat. Tijdens dit Traineeship leer je effectief naar beleid te kijken en hoe je moet omgaan met allerlei omgevingsaspecten. Straks komen daar ook onderwerpen zoals planschade bij. Dit maakt het heel divers. Je leert veel!

Wat vind je het meest bijzondere aan je Traineeship?

Ik vind het super dat je gelijk meedraait in de adviespraktijk van Lodewijck Groep. Geen fictieve casussen, maar echt gelijk de praktijk ervaren. In het begin is dat even heftig en word je in het diepe gegooid, maar je vindt daarin steeds meer je draai. Ik denk dat je op deze manier het meeste en het snelste leert. Straks ben ik er klaar voor om ook echt gedetacheerd te worden bij een gemeente. Dat is echt uniek aan dit Traineeship, dat Lodewijck Groep je de mogelijkheid biedt om zoveel ervaring op te doen.

“Ik vind het super dat je gelijk meedraait in de adviespraktijk van Lodewijck Groep. Geen fictieve casussen, maar echt gelijk de praktijk ervaren.”

Wat is tot nu toe je meest interessante project?

“Lastige vraag. Ik denk het werken aan een ruimtelijke onderbouwing waarbij meer uitzoekwerk komt kijken. Ook het werken aan een toelichting bij een bestemmingsplan is erg uitdagend. Het zijn mooie projecten om aan mee te werken. Heel gaaf!”

Lodewijck Groep start binnenkort weer het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Het Traineeship duurt 12 maanden waarin je doorgroeit van Trainee naar Adviseur Ruimtelijke Ordening. Dé kans voor jou om de praktijk echt te leren kennen!

Wil je meer weten over het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht van Lodewijck Groep? Bekijk dan de speciale Traineeship pagina of neem contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.