Rana Massaal – Werving & Selectie met een persoonlijke touch Edwinlogin 19 september 2019

Rana Massaal – Werving & Selectie met een persoonlijke touch

In gesprek met Rana Masaal, 360-graden Recruitment Consultant bij Lodewijck Groep. Rana Masaal is bij Lodewijck Groep verantwoordelijk voor het vertalen van de klantbehoefte en het gehele recruitmentproces rondom detacheringsopdrachten als ook het aantrekken van specialisten voor de adviespraktijk. Van het acquireren en managen van opdrachten bij bestaande en nieuwe klanten tot de werving & selectie van specialisten.

Persoonlijk contact als uitgangspunt

Rana heeft tijdens haar carrière onder andere gewerkt als financieel adviseur in het bankwezen. “Het directe, persoonlijke contact met klanten heb ik tijdens mijn werk altijd als zeer prettig ervaren. Mensen adviseren en samen kijken naar mogelijkheden vind ik heel erg leuk om te doen.” Rana wilde haar opgedane ervaring graag inzetten binnen een andere branche en heeft bij Lodewijck Groep haar nieuwe uitdaging gevonden.

“Door ook goed te kijken naar de persoonlijke aspecten, willen we met de kandidaat goed kijken of de opdracht en de werkomgeving inderdaad echt ‘matchen’. We gaan niet enkel af op een CV, juist de persoon achter de kandidaat maakt ons nieuwsgierig.”

Rana Massaal

Op zoek naar de persoon achter de kandidaat

“Als 360-graden Recruitment Consultant heb ik een afwisselende functie, waarbij contact met mensen hoog in het vaandel staat. Iets wat ik ontzettend leuk vind.” Voor Rana is het schakelen tussen meerdere partijen geen probleem. “Juist de afwisseling tussen klantgesprekken en wervingsgesprekken met kandidaten spreekt mij enorm aan. Ik stel de wensen en doelstelling van onze klanten centraal en treed daarbij ook als adviseur op. Ik formuleer de uitvraag van de klant zo concreet mogelijk zodat wij de specialist voor de opdracht kunnen selecteren die het beste past.” Op de vraag of Rana vooral afgaat op de opleiding en ervaring, geeft Rana aan vooral haar gevoel te volgen. “Ik denk dat levenservaring en een open blik op het werkveld enorm belangrijk zijn in het maken van de juiste afweging. Uiteraard zijn de kennis en kunde van de kandidaat van groot belang, maar iemands persoonlijkheid speelt juist ook een belangrijke rol. Zeker bij de opdrachten van onze opdrachtgevers is het belangrijk dat iemand zich de nieuwe werkomgeving snel eigen maakt. Er is geen uitgebreide tijd om iemand in te werken. Door ook goed te kijken naar de persoonlijke aspecten, willen we met de kandidaat goed kijken of de opdracht en de werkomgeving inderdaad echt ‘matchen’. We gaan niet enkel af op een CV, juist de persoon achter de kandidaat maakt ons nieuwsgierig. Hoe komt de persoon over, is hij/zij eager, wat zijn de hobby’s, waar ‘staat’ de kandidaat in zijn/haar levensontwikkeling?”

Kennisdeling en onderling contact

“Het hebben van de juiste mentaliteit speelt ook een belangrijke rol in onze werving. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar ondanks dat een aantal specialisten op externe locaties werkzaam is, onderstrepen zij het belang van de persoonlijke cultuur bij Lodewijck Groep. De kleinschaligheid van de organisatie en het onderlinge contact worden enorm gewaardeerd. Waarbij kennisdeling en het contact onderling met medespecialisten die ook op andere opdrachten werkzaam zijn, voor onze specialisten vanzelfsprekend is. Daar moet een kandidaat in passen.” In de afgelopen jaren heeft Lodewijck Groep een sterk netwerk opgebouwd, aan kandidaten maar ook aan opdrachtgevers. “Het is mooi dat Lodewijck Groep voor een aantal gemeenten ‘preferred supplier’ is. We merken dat dit bij kandidaten extra interesse wekt om te solliciteren. Veel van onze kandidaten worden via-via aangedragen en zijn enthousiast geworden door de verhalen die zij gehoord hebben en het feit dat Lodewijck Groep zich echt heeft toegelegd op ruimtelijke ordening, bestuurs- & omgevingsrecht. Dit verklaart waarschijnlijk ook de interesse vanuit junioren: de mogelijkheid om met specialisten samen te werken en inhoudelijk sterker te worden in je vakgebied.” Maar Lodewijck Groep ziet ook dat de publicatie van artikelen op de website en LinkedIn bijdraagt aan het aantal enthousiaste reacties van kandidaten.

“Het hebben van oog voor elkaar, interesse in elkaar en ruimte hebben voor echte aandacht, zijn zo ontzettend belangrijk. Specialisten krijgen bij Lodewijck Groep de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen, waarbij het niet uitmaakt of je junior, medior of senior specialist bent. Hier worden geen oordelen gevormd.”

De ruimte om je te ontwikkelen

“Met zowel de specialisten in de adviespraktijk als de specialisten die werkzaam zijn bij onze opdrachtgevers onderhouden we warm contact. Het hebben van oog voor elkaar, interesse in elkaar en ruimte hebben voor echte aandacht, zijn zo ontzettend belangrijk. Specialisten krijgen bij Lodewijck Groep de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen, waarbij het niet uitmaakt of je junior, medior of senior specialist bent. Hier worden geen oordelen gevormd. We hebben een laagdrempelige, open cultuur met transparante communicatie en maken samen de organisatie en het werkklimaat.”

Tip voor sollicitanten

“Wees jezelf, volg je gevoel en ga voor die leuke opdracht!”

Wil je eens van gedachten wisselen of Lodewijck Groep jouw volgende stap is in je carrière? Of bent u als opdrachtgever benieuwd naar onze dienstverlening en kandidaten? Neem dan contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak in.