Marije ten Brummelhuis – Volgende carrièrestap Edwinlogin 25 juni 2020

Marije ten Brummelhuis – Volgende carrièrestap

Marije ten Brummelhuis werkt bijna 1,5 als Jurist Omgevingsrecht bij een accountants- en adviesorganisatie als zij contact opneemt met Lodewijck Groep. “Ik wilde graag een volgende carrièrestap maken.”

Nadruk op soft skills

“Mijn belletje met Lodewijck Groep ontstond in het laatste kwartaal van 2019. Ik wilde graag een volgende carrièrestap maken. Door een toenmalige collega werd ik getipt om met Lodewijck Groep contact op te nemen. Het eerste contact en de gesprekken die daarop volgden, verliepen erg prettig, heel open. Er werd uitgebreid stilgestaan bij mijn persoonlijke ambities, mijn persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelpunten. Mijn soft skills dus, heel verhelderend. Hierdoor kon ik voor mijzelf een goede afweging maken om de stap te zetten. En nu ben ik sinds april in dienst bij Lodewijck Groep en dat bevalt goed!”

“Diversiteit trekt mij enorm aan. Het gaat daarnaast vaak om complexe, actuele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld maar aan de impact van het stikstofbeleid. ”

Marije ten Brummelhuis

Ontwikkeling in de breedte

“Na afronding van mijn Master Staats- en Bestuursrecht ben ik aan de slag gegaan als Jurist Omgevingsrecht bij een accountants- en adviesorganisatie. De nadruk bij deze functie lag op de agrarische sector. Gedurende die baan, begon mijn interesse voor het stedelijke gebied steeds meer aan te trekken. Daar zat mijn interesse eigenlijk al tijdens mijn studie. Het speelveld tussen de belangen van gemeenten en de belangen van burgers triggert mij enorm. Ik zie het als een uitdaging en mijn taak om daarin een goede afweging te maken. Het is een alledaags vakgebied, iedereen heeft er mee te maken. De partijen die bij vraagstukken betrokken zijn, zijn groot. Van havens tot kleinere commerciële partijen en particulieren. Die diversiteit trekt mij enorm aan. Het gaat daarnaast vaak om complexe, actuele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld maar aan de impact van het stikstofbeleid. Door deze carrièrestap nu te zetten ben ik van mening dat ik mij zo breed mogelijk kan ontwikkelen. Mijn eerste functie was best specifiek door het agrarische vakgebied. Ik voel nu de behoefte om mij breder te ontwikkelen. Ook omdat het werkende leven echt anders is dan hetgeen je leert tijdens je studie.”

Op opdracht

Marije startte bij Lodewijck Groep precies in de coronacrisis met de thuiswerkmaatregelen. “Natuurlijk mis je dan het persoonlijke contact, maar voor het werk maakte het eigenlijk geen verschil. Ik ben de eerste maand begonnen met verschillende werkzaamheden voor de adviespraktijk van Lodewijck Groep. Zoals het opstellen van planschaderisico analyses en het uitvoeren van andere juridische werkzaamheden.”

Sinds mei is Marije op opdracht bij de gemeente Leiden. “Toen die opdracht in beeld kwam, is er door Lodewijck Groep een inwerktraject met de opdrachtgever opgezet. Hierin ben ik inhoudelijk begeleid door een collega van Lodewijck Groep die ook op opdracht is bij de gemeente Leiden. Door middel van begeleiding en verdieping op de onderdelen Wabo en Ruimtelijke Plannen, modules uit het Traineeship van Lodewijck Groep, heb ik mij goed kunnen voorbereiden.”

Marije is nu aan de slag als Jurist Omgevingsrecht bij de gemeente Leiden. “In deze functie ben ik eigenlijk jurist en planoloog in een. Als er een aanvraag binnenkomt, dan begeleid ik die van het begin tot het eind. Ik bied algehele ondersteuning en ben degene die het advies moet uitzetten en informatie moet inwinnen bij de verschillende afdelingen als stedenbouw, erfgoed en parkeren. Met de feedback die daarop terugkomt, stel ik een advies op en maak daarin een afweging op basis van alle feedback. Ik vind het heel interessant om vanuit diverse aspecten een vraagstuk te bekijken. Nu merk ik pas goed hoe (politieke) belangen lopen. Het is belangrijk om onafhankelijk te zijn. Ik vind het heel erg interessant om te zien hoe het politieke speelveld gevormd wordt.”

“De gemeente Leiden komt op mij over als een open gemeente met een goede werksfeer. Mijn collega’s zijn goed te bereiken om vragen te beantwoorden. Tevens heb ik elke week een overleg met een collega die ook recent is gestart bij de gemeente Leiden en een collega van Lodewijck Groep die ook bij de gemeente Leiden op opdracht is. We wisselen kennis en ervaring uit, over hoe dingen lopen en geven elkaar tips. Hier schuift zo nu en dan ook een senior jurist van de gemeente Leiden bij aan. Erg prettig dat we op deze open manier met elkaar communiceren.”

“Erg prettig te ervaren dat de betrokkenheid vanuit Lodewijck Groep zo groot is. Als je een vraag hebt, staat iedereen klaar om je te helpen. Er is een mooie balans tussen senior en junior specialisten.”

Open contact

“Het contact met Lodewijck Groep is heel erg goed. Ik ben in april begonnen, midden in de coronacrisis. Toen ik net begon werd ik bijna dagelijks gebeld door Cees Kraaij en ook andere nieuwe collega’s belde mij voor een voorstelrondje. Heel erg leuk. Nu ik aan de slag ben bij de gemeente Leiden, heb ik nog elke 2 weken een ‘gespreksmomentje’ met Cees. Erg prettig te ervaren dat de betrokkenheid vanuit Lodewijck Groep zo groot is. Als je een vraag hebt, staat iedereen klaar om je te helpen. Er is een mooie balans tussen senior en junior specialisten. Het spreekt mij aan dat het echt een gespecialiseerd bureau is. Je werkt samen met een grote groep mensen die allemaal actief zijn in hetzelfde vakgebied.”

“Wat ik verder enorm waardeer is dat echt gekeken wordt naar de persoon achter het CV. In de gesprekken die ik had, werd uitgebreid stilgestaan bij mijn karakter, meegedacht wat voor opdracht geschikt voor mij zou zijn, bij welke gemeente zou ik mijn volgende stappen kunnen zetten etc. Cees Kraaij was ook aanwezig bij het sollicitatiegesprek bij de gemeente Leiden. Uniek dat iemand aanschuift om gezamenlijk aan de opdrachtgever uit te leggen hoe de opdracht kan worden ingevuld, op welke support ik en de opdrachtgever mag rekenen, heel erg persoonlijk. Bij Lodewijck Groep draait het om vertrouwen, samen stappen zetten en goed kijken of je echt in het team past. Het is jammer dat we nog even thuis moeten werken, maar het contact dat ik nu al heb aan opdrachtgeverzijde en met mijn collega’s van Lodewijck Groep doet me echt goed!”

Wil je eens van gedachten wisselen of Lodewijck Groep jou kan helpen bij je volgende stap in je carrière? Of bent u als opdrachtgever benieuwd naar onze dienstverlening en kandidaten? Neem dan contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak in.