Hoe is het om gedetacheerd te zijn als Jurist Bezwaar en Beroep bij de gemeente Diemen? Edwinlogin 28 mei 2019

Hoe is het om gedetacheerd te zijn als Jurist Bezwaar en Beroep bij de gemeente Diemen?

Welke interessante werkzaamheden verricht jij bij de gemeente Diemen?

“Sinds 28 januari 2019 ben ik namens Lodewijck Groep gedetacheerd bij de gemeente Diemen. De eerste maanden heb ik mij met name beziggehouden met de behandeling van bezwaarschriften. Ik heb mij o.a. beziggehouden met de behandeling van bezwaren tegen de uitbreiding van het gebied waar een parkeerschijfzone/ ‘blauwe zone’ geldt.”

“De parkeerplaatsen zijn schaars in Diemen. Dit komt vooral vanwege de gunstige ligging van de gemeente Diemen ten opzichte van Amsterdam, waardoor de gemeente Diemen ook te maken heeft met ‘langparkeerders’. Het uitbreiden van de ‘blauwe zone’ moet ervoor zorgen dat de parkeerduur meer wordt ‘gedoseerd’. Veel inwoners van de gemeente Diemen ervaren dit als positief omdat door het uitbreiden van de ‘blauwe zone’ de schaarse parkeerplaatsen in Diemen worden beschermd. Maar het uitbreiden van de ‘blauwe zone’ kan ook worden gezien als negatief, omdat het daardoor lastiger kan worden om een (tweede) auto als inwoner langer te parkeren.”

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij deze opdrachtgever en het werk is uitdagend en afwisselend.”

Dirk Zeilstra

“Naast het afhandelen van bezwaren, houd ik mij ook bezig met handhaving. Bijvoorbeeld handhaving in verband met vakantieverhuur. Sommige eigenaren van appartementen/woningen in de gemeente Diemen, gebruiken de gunstige ligging van de gemeente ten opzichte van Amsterdam voor de verhuur van het gehele appartement of de gehele woning aan toeristen. Volgens het bestemmingsplan is dit niet toegestaan. Gedeeltelijke verhuur van een appartement/woning (Bed & Breakfast) is onder voorwaarden wel toegestaan.”

“Mijn werk als jurist houdt hierbij in dat ik allereerst een ‘voornemen’ schrijf tot het opleggen van een ‘last onder dwangsom’. Dit is een eerste waarschuwing richting de eigenaar die volgens het vastgestelde bestemmingsplan in overtreding is. Bij uitblijven van reactie is de volgende stap een ‘last onder dwangsom’. De ‘last’ is dat binnen een bepaalde termijn de overtreding ongedaan moet worden gemaakt. Gebeurt dit niet, dan staat daar een ‘dwangsom’ (geldboete) op.”

Hoe vind je het om voor Lodewijck Groep gedetacheerd te zijn?

“Het leuke aan het gedetacheerd zijn voor Lodewijck Groep is dat je in verschillende gemeentes aan diverse interessante opdrachten kunt werken. Hierdoor blijft het werk voor mij uitdagend en ontmoet ik steeds nieuwe mensen. Daarnaast vind ik het leuk dat ondanks dat ik gedetacheerd ben bij een gemeente, er binding is met mijn andere collega’s van Lodewijck Groep. Zo voer ik naast detacheringsopdrachten ook advieswerkzaamheden uit binnen de adviespraktijk van Lodewijck Groep, waaronder planschade risicoanalyses. En bij inhoudelijke vragen kun je ook altijd een beroep doen op de kennis en kunde van collega’s.”

Wil jij ook voor verschillende opdrachtgevers werken? We vertellen je graag over de detacheeropdrachten die Lodewijck Groep biedt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. We kijken er naar uit van je te horen.