Feline Grabijn – “Ik hoop mijn brede kijk op het vakgebied nog verder te ontwikkelen.” Edwinlogin 29 juni 2022

Feline Grabijn – “Ik hoop mijn brede kijk op het vakgebied nog verder te ontwikkelen.”

In gesprek met Feline Grabijn, Junior Jurist bij Lodewijck Groep

Feline Grabijn is 01 april jl. gestart bij Lodewijck Groep in de functie van Junior Jurist Bestuurs- & Omgevingsrecht. We vragen naar haar ervaringen tot nu toe.

Kun je jezelf kort introduceren en een toelichting geven op je werkervaring voordat je bij Lodewijck Groep aan de slag ging?

“Na mijn Bachelor Rechten heb ik eerst een aantal maanden bij de Belastingdienst gewerkt als Juridisch medewerker Bezwaar en Beroep. Dat was een bewuste keuze, omdat ik voor mijzelf wilde bepalen of de specialisatie fiscaal recht bij mij zou passen. Uiteindelijk heb ik mijn Master Arbeidsrecht behaald, waarnaast ik als Juridisch medewerker bij Het Juridisch Loket werkzaam was. Een diverse functie waarbij ik kennis heb gemaakt met uiteenlopende vraagstukken op onder andere het gebied van arbeidsrecht en consumentenrecht.”

“Ik vind de afwisseling tussen de adviespraktijk en de gemeente erg fijn, zo raak ik niet snel uitgekeken en kan ik mij volledig focussen op de inhoud.”

Feline Grabijn

Kun je iets vertellen over je ervaringen om te starten bij Lodewijck Groep als Junior Jurist met al enige praktijkervaring?

“In de zomer van 2021 heb ik voor het eerst contact gehad met Lodewijck Groep over een vacature Bezwaar en Beroep bij de gemeente Amsterdam, die ik op social media voorbij zag komen. Die functie werd helaas ingetrokken. Ondanks dat ik gestart was bij Het Juridisch Loket hebben we contact gehouden. Ik was op zoek naar verdieping en heb dat indertijd uitgebreid besproken met o.a. Rana en Cees. Zo kwamen ook het traineeship en startersfuncties ter sprake. Voor mij was het belangrijk om goed te bedenken of ik echt iets anders wilde doen qua richting dan waar ik mijn Master in had gehaald. Een dag meelopen bij Lodewijck Groep zorgde voor meer inzicht. Ik heb met verschillende collega’s kunnen praten, mee kunnen kijken bij de werkzaamheden en inhoudelijk veel vragen kunnen stellen en ook uitgebreide toelichtingen gekregen. Voor mij zei dat heel veel over de werkgever en de werkplek. Dat er uitgebreid tijd voor je wordt genomen en er aandacht voor je is.”

“Dat was het moment dat ik realiseerde dat ik de goede keuze zou maken en zo ben ik op 01 april gestart als Junior Jurist. Ik ben werkzaam in de adviespraktijk en ben daarnaast voor 3 dagen gedetacheerd als Juridisch Adviseur bij de gemeente Woerden. Een hele fijne mix wat ook zorgt voor voldoende afwisseling. Ik werd direct in het diepe gegooid, hoewel ik het zo niet heb ervaren. De werkomgeving is erg prettig. Alle collega’s denken met je mee en weten waar je mee bezig bent. Iedereen is erg geïnteresseerd en ondersteund elkaar waar nodig. Ook heb ik aanvullende trainingen gekregen in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) en Ruimtelijke plannen. Mijn juridische achtergrond helpt mij in het snel eigen maken van de inhoud. Zo stel ik nu adviezen op m.b.t. WABO-dossiers, ondersteun ik bij het opstellen van bestemmingsplannen en stel ik MER-aanmeldnotities op.”

Wat doe je precies bij de gemeente Woerden?

“Bij aanvang van mijn functie bij Lodewijck Groep was mij verteld dat zij mogelijkheden zagen voor een detacheringsopdracht bij een gemeente. Ik had zelf niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik had op vrijdag mijn sollicitatiegesprek bij de gemeente Woerden en de dinsdag erop ging ik al aan de slag. Als Juridisch Adviseur geef ik tweedelijns advies aan een tweetal teams binnen de gemeente Woerden: Klant contact center en Realisatie & Beheer. Ik houd mij daarbij echt bezig met het juridische gedeelte, waaronder het schrijven van beslissingen op bezwaar. Binnen elk team is ook een Jurist aangesteld, waarbij ik ook vaak meelees of bepaalde controles uitvoer. De inhoud van de vraagstukken is steeds anders. Zo heb ik onlangs ook mijn eerste collegevoorstel ingediend. Ik vind de afwisseling tussen de adviespraktijk en de gemeente erg fijn, zo raak ik niet snel uitgekeken en kan ik mij volledig focussen op de inhoud.”

 

"Tijdens mijn studie heb ik uiteraard wel Bestuursrecht gehad, maar niet als specialisatie. Maar nu ik een paar maanden verder ben, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat het leuker is dan verwacht."

Is het vakgebied wat je ervan hoopte?

“Het was natuurlijk wel een spannende stap. Met ook de vraag aan mijzelf: Kan ik dit wel? Is het niet te pittig? Tijdens mijn studie heb ik uiteraard wel Bestuursrecht gehad, maar niet als specialisatie. Maar nu ik een paar maanden verder ben, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat het leuker is dan verwacht. Doordat ik te maken heb met verschillende vraagstukken, kan ik de regelgeving goed toetsen en toepassen. Het onderdeel planologie wordt voor mij ook steeds meer helder en vind ik heel interessant. Bij de ontwikkeling van een nieuwe woning komt veel meer kijken als het gaat om onderzoeken en procedures dan ik in eerste instantie dacht.”

Wat draagt Lodewijck Groep bij in het realiseren van je doelen en ambities?

“Ik ervaar de betrokkenheid van alle collega’s als heel positief. De oprechte interesse in je als persoon, juist ook naar dingen buiten het werk, doet me goed en was ik niet eerder gewend. Ook heb ik een paar keer per week uitgebreid contact met de directie. Zij schuiven gerust een stoel naast je bureau om even bij te praten hoe het gaat met de werkzaamheden, hoe het is bij de gemeente Woerden maar ook met de persoon Feline. Daarnaast wordt er ook veel gelachen. Ik vind het fijn om regelmatig op kantoor te zijn en eigenlijk komen de meeste collega’s naar kantoor ook al support Lodewijck Groep ook het hybride werken. Ik hoop in de toekomst een mooie opdracht uit te voeren voor een van de grote steden in Nederland. Bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam. Ik ben benieuwd naar hoe daar alle juridische zaken zijn georganiseerd met de verschillende stadsdelen. Ik hoop mijn brede kijk op het vakgebied nog verder te ontwikkelen.”

Heb je tips voor anderen die aan het begin staan van hun carrière?

  • Zoek een bijbaan die aansluit bij je studierichting, zodat je het werkveld al kunt ervaren;
  • Kijk of je potentiële werkgever de mogelijkheid biedt voor een meeloopdag. Dat heeft voor mij echt de doorslag gegeven om voor dit vakgebied en Lodewijck Groep als werkgever te kiezen. Het geeft je een unieke kijk in het bedrijf en zo kun je goed aanvoelen of het bij je past.