Een blik op de week van… Jasper Mijnheer Margreet van den Heuvel 18 maart 2024

Een blik op de week van… Jasper Mijnheer

Jasper’s werkweek als Adviseur Ruimtelijke Ordening bij Lodewijk Groep is ronduit dynamisch. Vanuit de Zwolse vestiging van de adviespraktijk, besteedt Jasper ongeveer 12 uur per week aan een breed spectrum van taken, met een nadrukkelijke focus op planologie. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen van GoFlo’s / ruimtelijke onderbouwingen voor projecten door het hele land en het behandelen van offerte-aanvragen. Daarnaast is hij actief betrokken bij het coördineren van omgevingsonderzoeken.

Verder speelt Jasper een cruciale rol in het ontwikkelen van (TAM-)omgevingsplannen, waarbij hij zorgt voor de noodzakelijke juridische onderbouwing om ontwikkelingen mogelijk te maken. Dit proces omvat het zorgvuldig formuleren van een complete set regels ter ondersteuning van de juridische aspecten van ontwikkelingsprojecten. Voortbouwend op zijn ervaring van een eerdere detacheringsopdracht, heeft Jasper een controlerende rol in de afhandeling van Wabo-aanvragen voor de gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord. Jasper ondersteunt collega’s door hun werk tegen te lezen. “Mijn expertise, opgedaan tijdens deze periode, stellen mij in staat om diepgaande kennis van het stadsdeel toe te passen.”

“De combinatie van commercieel en politiek-bestuurlijk werk vind ik bijzonder aantrekkelijk. Mijn ervaringen in beide velden verrijken mijn perspectief. Ik kan vraagstukken sneller aanpakken door eerdere ervaringen en heb een beter begrip van de belangen aan beide kanten.”

Jasper Mijnheer, Adviseur Ruimtelijke Ordening bij Lodewijck Groep

Naast zijn werk voor de adviespraktijk werkt Jasper 28 uur voor de gemeente Hardenberg, waarbij zijn activiteiten bestaan uit:

 • Begeleiding van ruimtelijke projecten, van principeverzoeken tot afronding.
 • Gericht op buitengebied: ontwikkeling en transformatie van agrarische bedrijven, inclusief woningbouw.
 • Beoordeling en afhandeling van principeverzoeken
 • Wekelijks overleg om de kwaliteit van plannen in het buitengebied te toetsen.
 • Opstellen van collegevoorstellen
 • Adviseren van de wethouder over verzoeken.
 • Betrokken bij vervolgtrajecten zoals bestemmings- en wijzigingsplannen en (TAM-)omgevingsplan, inclusief reacties op zienswijzen.

“De afwisseling tussen advieswerk, voornamelijk gericht op stedelijke ontwikkelingen, en detachering bij Hardenberg met een focus op het buitengebied, maakt mijn werk bijzonder boeiend. In het buitengebied staan landschappelijke kwaliteit en milieueffecten centraal, in tegenstelling tot het streven naar het uitbreiden van de woningvoorraad en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. De combinatie van commercieel en politiek-bestuurlijk werk vind ik bijzonder aantrekkelijk. Mijn ervaringen in beide velden verrijken mijn perspectief. Ik kan vraagstukken sneller aanpakken door eerdere ervaringen en heb een beter begrip van de belangen aan beide kanten.”

Tips van Jasper voor een bezoek aan Zwolle

 • Panorama Hanze: Een seizoensgebonden kans om het dak van de kerk te betreden en de geschiedenis van Zwolle te verkennen.
 • Peperbus beklimmen: Voor een panoramisch uitzicht over de stad.
 • Sassenpoort: Biedt een uniek inzicht in het historische verleden van Zwolle.
 • Middeleeuwse architectuur: Verken de oude gebouwen en resten van de stadsmuur.
 • Fietstochten: Bij goed weer, geniet van een fietstocht langs de IJssel of de Vecht en ervaar de mooie natuur rondom Zwolle.

Ben jij ook op zoek naar afwisseling in je baan? Dan kan werken bij Lodewijck Groep de perfecte oplossing zijn. Hierdoor krijg je de kans om in verschillende omgevingen en aan diverse projecten te werken.

Vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem contact op met Jamie van den Ban en Rana Massaal via 085 401 05 67 / info@lodewijckgroep.nl 

De week van Jasper

“De afwisseling tussen advieswerk, voornamelijk gericht op stedelijke ontwikkelingen, en detachering bij Hardenberg met een focus op het buitengebied, maakt mijn werk bijzonder boeiend.”