Een blik op de week van… Dennis Pronk Edwinlogin 22 januari 2024

Een blik op de week van… Dennis Pronk

Dennis besteedt het grootste deel van zijn tijd aan werk voor de ruimtelijke adviespraktijk van Lodewijck Groep. Hier pakt hij, naast zijn eigen klantverplichtingen, in nauwe samenwerking met het team, de verantwoordelijkheid voor het oppakken van inkomende adviesopdrachten. Hierbij kun je denken aan:

  • Opstellen van ruimtelijke onderbouwingen / GoFlo’s (GoFlo: Goede Onderbouwing van de effecten op de Fysieke LeefOmgeving);
  • Coördineren van uit te voeren Omgevingsonderzoeken;
  • Maken van AERIUS-berekeningen;
  • Behandelen van Wabo-dossiers voor de Gemeente Amsterdam;
  • Uitvoeren van Quick Scans.

“Zolang je je mailbox goed in de gaten blijft houden en wekelijks een goede planning maakt, kan je tijdig schakelen en inspelen op verschillende deadlines. Die variaties houden het juist interessant.”

Dennis Pronk, Junior Adviseur Ruimtelijke Ordening bij Lodewijck Groep

Ook voert Dennis taken op afstand uit voor de gemeente Weststellingwerf, een gemeente in Friesland. In deze rol behandelt Dennis Wabo-aanvragen en staat hij inwoners te woord die vragen hebben over de mogelijkheden met betrekking tot het perceel dat ze bezitten of willen aankopen.

Daarnaast begeleidt Dennis twee junior collega’s bij hun taken binnen de adviespraktijk. Bovendien heeft hij de kans gekregen om binnenkort twee cursussen over de Omgevingswet te verzorgen voor klanten, in samenwerking met collega Kai Ellenbroek.

Het managen van al deze verschillende werkzaamheden gaat Dennis goed af: “Zolang je je mailbox goed in de gaten blijft houden en wekelijks een goede planning maakt, kan je tijdig schakelen en inspelen op verschillende deadlines. Die variaties houden het juist interessant.”

Dennis waardeert het uitdagende karakter van zijn werk en haalt voldoening uit het aanpakken van nieuwe opdrachten waar hij eerder geen ervaring mee had en deze succesvol binnen de gestelde deadline afronden. De recente inwerkingtreding van de Omgevingswet zorgt voor extra enthousiasme. Dennis verwacht dan ook dat uitdagende situaties in ruimtelijke projecten in de nabije toekomst frequenter zullen voorkomen.

Deze werkweek illustreert hoe Dennis zijn tijd verdeelt tussen diverse opdrachtgevers in de adviespraktijk en zijn werk op afstand voor de gemeente Weststellingwerf. Om zijn dagen met uiteenlopende deadlines succesvol te beheren, is een doordachte planning, strategisch inzicht en effectieve communicatie van essentieel belang.

Ben jij ook op zoek naar afwisseling in je baan? Dan kan werken bij Lodewijck Groep de perfecte oplossing zijn. Hierdoor krijg je de kans om in verschillende omgevingen en aan diverse projecten te werken.

Vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem contact op met Jamie van den Ban en Rana Massaal via 085 401 05 67 / info@lodewijckgroep.nl 

“Dennis waardeert het uitdagende karakter van zijn werk en haalt voldoening uit het aanpakken van nieuwe opdrachten waar hij eerder geen ervaring mee had en deze succesvol binnen de gestelde deadline afronden.”