Dirk Brouwer – ZZP Jurist Handhaving Edwinlogin 24 mei 2023

Dirk Brouwer – ZZP Jurist Handhaving

Lodewijck Groep biedt ZZP’ers ook de mogelijkheid opdrachten te vervullen bij haar gemeentelijke opdrachtgevers. Dirk Brouwer is ZZP’er en werkzaam als Jurist Handhaving (a.i.) bij de gemeente Amsterdam via Lodewijck Groep.

Zichtbaar zijn

“Als Jurist Handhaving van de afdeling TOR (Toezicht, Handhaving en Openbare Ruimte) ondersteun ik de handhavers Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam bij juridische vraagstukken. Ik heb hierbij de stadsdelen Zuid, Zuid-Oost, Weesp en West onder mijn hoede. Vanuit mijn functie ben ik flexibel in het kiezen van mijn werkplek. Ik probeer daarom mijn werklocaties af te wisselen en geregeld bij de verschillende stadsdelen aan te schuiven, zowel bij de BOA’s als in het juristen team. Ik denk dat het goed is om intern contacten te onderhouden zodat je zichtbaar bent en bijdraagt aan de wisselwerking tussen specialisten en afdelingen.”

“Ik verzorg de juridische afhandeling van controles en bevindingen van toezichthouders en handhavers en stel o.a. handhavingsbesluiten op en zorg dat bestuursdwang wordt toegepast bij illegale situaties. In onze hoofdstad is de openbare ruimte drukbezet. Door handhaving proberen we overlast en ergernis te verminderen.”

Dirk Brouwer, ZZP Jurist Handhaving

De werkzaamheden van Dirk zijn gericht op de openbare ruimte in Amsterdam. “Mijn werkterrein omvat uiteenlopende onderwerpen binnen de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ik verzorg de juridische afhandeling van controles en bevindingen van toezichthouders en handhavers en stel o.a. handhavingsbesluiten op en zorg dat bestuursdwang wordt toegepast bij illegale situaties. In onze hoofdstad is de openbare ruimte drukbezet. Door handhaving proberen we overlast en ergernis te verminderen.”

Sprong in het diepe

Dirk woont in Amsterdam en kan nu op de fiets naar kantoor. Na 7 jaar pendelen naar de Hofstad een welkome afwisseling. “Ik ben sinds februari van dit jaar voor mijzelf begonnen. Hiervoor werkte ik 7 jaar voor de Rijksoverheid, bij de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op beide ministeries hield Dirk zich bezig met staatssteun- en subsidierecht. Ondanks de zekerheden als rijksambtenaar begon het eind 2022 toch te kriebelen bij Dirk. “Ik was toe aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging, een sprong in het diepe. In die tijd heb ik veel om mij heen gekeken en vacatures bekeken. Toen ik eenmaal het besluit had genomen om voor mijzelf te beginnen, heb ik veel ervaringen uitgewisseld met professionals in het werkveld. Zo heb ik informatie verzameld over hoe de markt ervoor stond en welke tarieven gangbaar waren. Voor mijn carrière in Den Haag heb ik diverse opdrachten gedaan via detachering, dus helemaal vreemd was die wereld niet voor mij.” Het meest spannende was voor Dirk het opzeggen van zijn vaste baan. “Van heel veel zekerheid naar heel veel onzekerheid, ook omdat ik toen ik opzegde nog geen zicht op mijn eerste opdracht had.”

“Lodewijck Groep heeft een mooie portefeuille aan gemeentelijke opdrachtgevers en het raamcontract met Amsterdam gaf mij de bevestiging dat dit de juiste partij voor mij zou zijn om als ZZP’er bij aan de slag te gaan.”

Raamcontract

Met de directie van Lodewijck Groep had Dirk eerder al contact gehad. “Ook met Basel en Cees heb ik een kopje koffie gedronken toen ik voor mijzelf e.a. aan het inventariseren was. Lodewijck Groep heeft een mooie portefeuille aan gemeentelijke opdrachtgevers en het raamcontract met Amsterdam gaf mij de bevestiging dat dit de juiste partij voor mij zou zijn om als ZZP’er bij aan de slag te gaan. Verder is het een hele fijne club van mensen met korte lijntjes en veel aandacht voor het persoonlijke. Het gaat om mij en niet per se om wat ik doe. Ook kan ik bijvoorbeeld op de vrijdag bij hen op kantoor werken en word ik meegevraagd voor uitjes. Ik merk dat Lodewijck Groep het belangrijk vindt dat ik het naar mijn zin heb. Ik heb deze mooi opdracht in onze hoofdstad te danken aan het raamcontract van Lodewijck Groep anders zat ik hier nu niet.”

Tip: “Mocht je aan de vooravond staan van de mooie stap om ZZP’er te worden, lees je dan goed in. Er is ontzettend veel informatie te vinden op internet en ga ook in gesprek met professionals in het werkveld. Zij kunnen je gericht antwoord geven op jouw vragen door hun ervaringen met je te delen.”

Benieuwd naar de opdrachten en mogelijkheden die Lodewijck Groep ZZP’ers kan bieden? Maak dan vrijblijvend een afspraak, dan gaan we met elkaar in gesprek!