Diana Bout – Van Trainee naar Junior adviseur Edwinlogin 24 september 2018

Diana Bout – Van Trainee naar Junior adviseur

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij Lodewijck Groep. Met oog voor talent is het traineeship van Lodewijck Groep een echte kweekvijver voor professionals die aan het begin van hun carrière staan. Zo ook voor professional Diana Bout, zij groeide vanuit het traineeship door tot junior adviseur ruimtelijke ordening en werkt nu mee aan diverse projecten, waarin zij het verschil maakt in samenwerking met medior en senior collega’s.

“Sinds mei 2018 ben ik begonnen als trainee ruimtelijke ordening bij Lodewijck Groep. Na mijn opleiding Vastgoed en Makelaardij ben ik op zoek gegaan naar een functie in de ruimtelijke ordening. Hoewel mijn opleiding niet helemaal aansluit bij het vakgebied, heb ik met het traineeship van Lodewijck Groep toch de kans gekregen om mijzelf in dit vakgebied te ontwikkelen. Het hebben van een andere opleidingsachtergrond heeft er juist voor gezorgd dat ik een andere, verfrissende kijk heb op ruimtelijke vraagstukken.

Naast diverse cursussen die het traineeship bood, kreeg ik al vrij snel mijn eerste opdrachten binnen de adviespraktijk. Dit begon met het opstellen van een quickscan tot het schrijven van een wijzigingsplan. Momenteel hou mij als junior adviseur ruimtelijke ordening voornamelijk bezig met het opstellen van bestemmingsplannen voor lokale projectontwikkelaars, maar ook voor grote bedrijven zoals Thunnissen.

Naast het opstellen van bestemmingsplannen, coördineer ik ook de aanvraag omgevingsvergunning voor een project van Dura Vermeer. Het project betreft een gigantische bouwmarkt van het bedrijf BAUHAUS. Ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie van de aanvraag en de indiening. De strakke planning van het project vereist een goede samenwerking, communicatie en snel handelen van alle partijen.

Hoewel ik alle cursussen van het traineeship achter de rug heb, leer ik elke dag nog van de opdrachten binnen de adviespraktijk. Elke opdracht is anders en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Ik hoop mij de komende jaren steeds meer te kunnen ontwikkelen op het gebied van ruimtelijke ordening.”