Dennis Pronk – Leren door doen Edwinlogin 4 september 2023

Dennis Pronk – Leren door doen

Dennis is in december 2022 gestart bij Lodewijck Groep met het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. “Mijn eerste kennismaking met Lodewijck Groep was tijdens een meeloopdag. Een uitgebreide kijk in de keuken! Voor mij de eerste echte kennismaking met de praktijk na afronding van mijn Bachelor Sociale Geografie & Planologie en Master Urban and Regional Planning. Het contact met diverse medewerkers van Lodewijck Groep op die dag en de positieve en energieke sfeer op kantoor, gaven mij een goed gevoel.”

Aan de slag in de ruimtelijke adviespraktijk

Vanaf dag één is Dennis aan de slag in de ruimtelijke adviespraktijk. “Lodewijck Groep geeft je veel vertrouwen en er is veel ruimte voor het inbrengen van ideeën. Hierdoor wordt je persoonlijke groei gestimuleerd en maak je grote stappen. Zo had ik al vrij snel zelf contact met de initiatiefnemers van verschillende projecten. Ik denk mee over de inhoud en analyseer samen met het team waar de behoeften van de klant liggen en welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Ik merk dat ik daarin echt ben gegroeid en mijn communicatieve vaardigheden zijn versterkt. Lodewijck Groep is een lerende organisatie waarbij intensief wordt samengewerkt, je kennis en kunde worden uitgebreid door het volgen van verschillende modules en je jezelf dus steeds verder verbeterd. Je wordt uitgedaagd en aangemoedigd om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

“Mijn eerste kennismaking met Lodewijck Groep was tijdens een meeloopdag. Een uitgebreide kijk in de keuken! Voor mij de eerste echte kennismaking met de praktijk na afronding van mijn Bachelor Sociale Geografie & Planologie en Master Urban and Regional Planning. Het contact met diverse medewerkers van Lodewijck Groep op die dag en de positieve en energieke sfeer op kantoor, gaven mij een goed gevoel.”

Dennis Pronk, Junior Adviseur Ruimtelijke Ordening

Kennisdeling en ontwikkeling

Dennis houdt zichzelf op de hoogte over wat er speelt in het vakgebied door het volgen van actuele ontwikkelingen en jurisprudentie. Binnen Lodewijck Groep heeft hij ook diverse kennisdelingssessies en modules gevolgd, zoals hoe stikstofberekeningen uit te voeren, de fijne kneepjes van het reilen en zeilen van een gemeente en de actualiteiten rond de Omgevingswet. “Op de werkvloer is er een mooie mix van senior, medior en junior specialisten, waardoor ik mij direct thuis voelde. Wil je een vraagstuk bespreken, dan zijn er altijd diverse vakinhoudelijke collega’s aanwezig om mee van gedachten te wisselen. Die interactie vergroot je blik. Je voert een project daardoor eigenlijk nooit helemaal alleen uit. Samenwerken in een team is iets dat ik heel erg belangrijk vindt.”

Geen dag hetzelfde

Vragen we Dennis naar wat hij het meest waardeert aan zijn functie, dan benoemt hij de afwisseling. “Geen dag is hetzelfde, het ene moment schakel ik met een initiatiefnemer over een stikstofberekening, het volgende moment werk ik bestemmingsplannen en principeverzoeken uit. Elk ruimtelijk project en het product dat je opstelt, is anders en duik je opnieuw de diepte in. Dat maakt het heel erg interessant. ” Ook is de werkplek flexibel. “We hebben de vrijheid in het kiezen van onze werkplek, thuis werken behoort tot de mogelijkheden en ons kantoor biedt fijne plekken om je terug te trekken of samen te brainstormen.”

“Geen dag is hetzelfde, het ene moment schakel ik met een initiatiefnemer over een stikstofberekening, het volgende moment werk ik bestemmingsplannen en principeverzoeken uit. Elk ruimtelijk project en het product dat je opstelt, is anders en duik je opnieuw de diepte in. Dat maakt het heel erg interessant. ”

Gemeente Weststellingwerf

Waar Dennis in de ruimtelijke adviespraktijk samenwerkt met projectontwikkelaars, staat hij bij de gemeente Weststellingwerf, gelegen in de provincie Friesland, burgers te woord. “Dit is een prachtige combinatie met mijn werk in de ruimtelijke adviespraktijk. In opdracht van de gemeente beantwoord ik vragen van bewoners.” Dennis ondersteunt de gemeente Weststellingwerf vanuit een detacheringsopdracht bij de afhandeling van vergunningsaanvragen welke hij, in samenspraak met het team Ruimtelijke Ordening van de gemeente, toetst aan het geldende bestemmingsplan en het ruimtelijke beleid. “De onderwerpen van de vergunningsaanvragen lopen erg uiteen: van het starten van een bed & breakfast tot het ontwikkelen van een nieuwbouwproject. Heel leuk om via deze detacheringsopdracht de publieke kant te leren kennen van het vakgebied. Het houdt mijn werkdagen afwisselend en uitdagend.”

Tip aan studenten

Sta je aan de vooravond van je carrière in het ruimtelijke domein? “Kijk dan ook tijdens je studie alvast rond wat de arbeidsmarkt in jouw vakgebied te bieden heeft, zodat je je goed kan oriënteren. Zo kun je al vroeg bepalen wat jou het meest interessant lijkt om mee aan de slag te gaan!”, aldus Dennis.

Benieuwd naar wat Lodewijck Groep voor jouw carrière kan betekenen? Neem contact met ons op!