Basel Massaal – “Alles draait om de menselijke kracht, hen laten excelleren.” Edwinlogin 11 april 2019

Basel Massaal – “Alles draait om de menselijke kracht, hen laten excelleren.”

Basel Massaal is oprichter en directeur van Lodewijck Groep. Vanuit zijn visie stuurt Basel zowel op de groei en doorontwikkeling van de medewerkers als ook op de organisatie als geheel. Dit altijd vanuit een motiverende insteek en indien nodig cijfermatig onderbouwd. Voordat Basel Lodewijck Groep oprichtte in 2011, vervulde hij diverse commerciële functies. Daarnaast heeft Basel samen met zijn broer in 2012 Healthclub NU in Heemstede opgericht. Waarbij de crisis is getrotseerd en kansen zijn gegrepen. Een gesprek met de ondernemer over de menselijke kracht binnen Lodewijck Groep.

“Onze professionals zijn onze belangrijkste asset in wie wij zijn als Lodewijck Groep en wat wij doen voor onze opdrachtgevers. Daarom zijn wij er als organisatie op gericht continue het beste uit de mensen te halen, hen nieuwe stappen te laten zetten. En dit geldt niet alleen voor onze junioren, maar ook voor onze medior en senior specialisten. Wij maken met elkaar de organisatie, waarbij elke professional zijn of haar eigen bijdrage levert aan zijn of haar eigen toekomst, maar ook aan die van het bedrijf. Dat is belangrijk om te beseffen. We doen het met elkaar om samen en individueel verder te komen.”

“Onze professionals zijn onze belangrijkste asset in wie wij zijn als Lodewijck Groep en wat wij doen voor onze opdrachtgevers. Daarom zijn wij er als organisatie op gericht continue het beste uit de mensen te halen, hen nieuwe stappen te laten zetten. En dit geldt niet alleen voor onze junioren, maar ook voor onze medior en senior specialisten.”

Basel Massaal

Heldere visie

Vanuit zijn achtergrond en ervaring heeft Basel een heldere visie ontwikkeld op de werking van vraag en aanbod bij gemeenten, omgevingsdiensten en projectontwikkelaars als het gaat om ruimtelijke ordening en omgevingsrecht. Vanuit die visie zorgt Basel er samen met het team voor dat de kwaliteiten van de specialisten van Lodewijck Groep worden gekoppeld aan de opdrachtgevers en medewerkers volledig tot bloei komen.

“Ik hecht daarbij enorm veel waarde aan de ontwikkeling van kennis. In ons vakgebied gebeurt een hoop en daarom is het belangrijk dat onze specialisten hier van A tot Z van op de hoogte zijn en alle aspecten zich eigen maken. Zeker als het gaat om wijzigingen in wet- & regelgeving. We organiseren met grote regelmaat vakinhoudelijke colleges en speciale competentietrainingen. Opdrachtgevers die ons vragen voor adviesopdrachten of onze specialisten inhuren, kunnen rekenen op inzet en inhoudelijke expertise. Wij blijven de verwachtingen overtreffen en doen altijd dat stapje meer.”

“Daarnaast vind ik plezier hebben in het werk enorm belangrijk. Ik wil dat alle professionals het naar hun zin hebben. Of het nu bij ons intern is of bij onze opdrachtgevers op locatie. Ik wil dat iedereen elke dag met plezier naar het werk komt en echt zin heeft om te werken. Ik ben ervan overtuigd dat geluk een leidend principe moet zijn in het werk dat onze professionals doen. Of het nu gaat om ons persoonlijke of professionele leven, we moeten er allemaal naar streven te doen waar we elke dag blij van worden.”

De spreekwoordelijke lat ligt bij Lodewijck Groep hoog als het gaat om de wensen en verwachtingen van de opdrachtgevers. “Daar moet je continue op gefocust zijn, maar soms is het ook van belang even afstand te nemen van de case. Hierover te overleggen met collega’s, zodat je weer met een frisse blik naar dingen kunt kijken en chillen is ook noodzakelijk om vervolgens weer met extra energie aan de slag te gaan.”

“Ik ben ervan overtuigd dat geluk een leidend principe moet zijn in het werk dat onze professionals doen. Of het nu gaat om ons persoonlijke of professionele leven, we moeten er allemaal naar streven te doen waar we elke dag blij van worden.”

Bekwaam en gepassioneerd

Gezien de groei die Lodewijck Groep doormaakt zou het verleidelijk kunnen zijn om snel nieuwe medewerkers aan te nemen. “Maar ik ben vastbesloten om alleen die bekwame en gepassioneerde talenten te vinden die houden van wat ze doen voor onze opdrachtgevers en echt passen binnen onze organisatie. Naast de vaardigheden van de kandidaten is het plezier dat zij in hun werk ervaren een belangrijk criterium voor mij. Want, we zijn allemaal goed in iets, maar zitten we ook allemaal op de juiste plek? Dat is waar bij Lodewijck Groep heel veel aandacht naar toe gaat.”

Wil je eens van gedachten wisselen of Lodewijck Groep jouw volgende stap is in je carrière? Neem dan contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak met je in.