5 vragen aan Trainee Bram van der Molen Edwinlogin 11 juni 2019

5 vragen aan Trainee Bram van der Molen

Bram van der Molen is een van de deelnemers aan het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht van Lodewijck Groep. Bram studeerde HBO Built Environment, Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Breda University of Applied Sciences. We spreken Bram over zijn ervaringen tot nu toe.

Waarom heb je voor het Traineeship van Lodewijck Groep gekozen?

Ik heb voor dit Traineeship gekozen, omdat ik graag al lerende in aanraking wil komen met de juridisch en planologische taken van een Adviseur in Ruimtelijke Ordening. Lodewijck Groep komt op de website over als professionele werkgever dat trekt me erg aan. Na mijn eerste kennismaking met Lodewijck Groep werd dit gevoel bevestigd.

Het Traineeship omvat een groot aantal cursussen, met een directe koppeling naar de praktijk. Wat ik vandaag leer, kan ik dezelfde dag nog toepassen. Daarnaast hebben mijn collega’s bij Lodewijck Groep veel kennis in huis, waardoor iemand altijd mijn vragen kan beantwoorden. Lodewijck Groep biedt mij de handvatten om mezelf zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

“Het Traineeship omvat een groot aantal cursussen, met een directe koppeling naar de praktijk. Wat ik vandaag leer, kan ik dezelfde dag nog toepassen.”

Bram van der Molen

Hoe ziet een dag van een Trainee bij Lodewijck Groep eruit?

Een dag bij Lodewijck Groep begint vroeg. Ik stap op tijd in de auto richting de adviespraktijken in Tilburg of Schiphol-Rijk. Onderweg luister ik naar de radio. Op kantoor is mijn werk verdeeld over twee sporen. Enerzijds werk ik met een Senior Adviseur mee aan het opstellen van principeverzoeken en ontwerpbestemmingsplannen. Anderzijds werk ik aan een aantal losse projecten in het kader van mijn Traineeship. Gedurende de dag wordt gezamenlijk geluncht en spelen we een potje tafeltennis.

Waarin onderscheidt dit Traineeship zich van andere Traineeships?

Als Trainee werk je direct zoveel mogelijk aan echte casussen, waardoor de koppeling met het werkveld zich direct ontwikkeld. Ik leer werken aan de toepassing van beleid en regelgeving naar ruimtelijke plannen zoals bij het opstellen van principeverzoeken en bestemmingsplannen. De inhoudelijke cursussen die aan de Trainees gegeven worden, zoals Bestuursrecht, Omgevingsaspecten en Wabo, zijn hier complementair aan. Die inhoudelijke insteek van het Traineeship vind ik erg goed. Wat ik merk is dat mijn algehele beeld van het takenpakket van een Adviseur Ruimtelijke Ordening steeds meer vorm aanneemt. Door het Traineeship word ik steeds bekwamer in het werken aan bestemmingsplannen, omgevingsaspecten en het gebruiken van relevante wet- en regelgeving zoals de Wabo, Bor, Mor, Wro en Awb.

Wat vind je het meest bijzondere aan je Traineeship?

Het meest bijzonder aan het Traineeship vind ik het vertrouwen dat de Trainees krijgen. Lodewijck Groep faciliteert mijn ontwikkeling.

“Wat ik merk is dat mijn algehele beeld van het takenpakket van een Adviseur Ruimtelijke Ordening steeds meer vorm aanneemt. Door het Traineeship word ik steeds bekwamer in het werken aan bestemmingsplannen, omgevingsaspecten en het gebruiken van relevante wet- en regelgeving zoals de Wabo, Bor, Mor, Wro en Awb.”

Wat is tot nu toe je meest bijzondere ervaring tijdens het Traineeship?

Een opvallend moment tijdens het Traineeship speelde zich af tijdens mijn werk aan een principeverzoek. Ik had mijn twijfels bij de voorgestelde inrichting van het betreffende plan. Toen ik deze twijfels met de Senior Adviseur deelde, nam hij gelijk contact op met de opdrachtgever om dit te melden. Naar aanleiding hiervan werd de inrichting van het plan aangepast. Omdat dit tijdens de tweede week van het Traineeship gebeurde, voelde ik me direct erg gewaardeerd.

Lodewijck Groep start in september weer het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht. Het Traineeship duurt 12 maanden waarin je doorgroeit van Trainee naar Adviseur Ruimtelijke Ordening. Dé kans voor jou om de praktijk echt te leren kennen!

Wil je meer weten over het Traineeship Ruimtelijke Ordening, Bestuurs- & Omgevingsrecht van Lodewijck Groep? Bekijk dan de speciale Traineeship pagina of neem contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.